Shift 2020 en andere trends

Figuur 15 "type persoon (introvert versus extravert) ten opzichte van de mate van relevante informatie" op blz. 46 van het Trenddoc 2014 van Lectric.nl

Terwijl we wachten op een paar GastPosts nog ’n snelle blogpost in onze reeks over trendrapporten … signaleer er gerust nog !

#14 –  Shift 2020 (how technology will impact our future) : een (te betalen) e-book samengesteld door Rudy De Waele … (Bedankt voor het signalement Yves Kallaert!)

#15 – Trenddoc 2014 – een gratis download in het kader van de betalende TrendsFactory evenementenreeks van de Nederlandse firma Lectric … Geen echte “bom” voor wie in de non profit werkt wegens vooral gefocust op bedrijven & consumenten, maar her en der wel interessant, zoals steeds mutatis mutandis. Bv. “de klant betrekken in het proces van co-creatie is een must” (p. 22), “location based services” en “layar-technieken” als aandachtspunten (p. 25), … Ook (de bovenstaande) figuur 15 “type persoon  (introvert versus extravert) ten opzichte van de mate van relevante informatie” op p.46 vond ik wel interessant voor mensen die het contact tussen hun organisatie en hun publiek willen herdenken.

#16 – 10 onmisbare vaardigheden voor de ambtenaar van de toekomst volgens de Bestuursacademie Nederland

#17 – En op de Princeton universiteit in New Jersey zien ze tussen 2015 en 2017 het einde van Facebook  opdoemen … Zie in dat verband ook deze reactie van Clo Willaerts in De Morgen van 2014-01-23 … of de reacties onder deze eigenste post natuurlijk!

Getagged , , , , , , , ,

6 thoughts on “Shift 2020 en andere trends

 1. Marc Jadoul schreef:

  Bij de Princeton voorspelling die je vermeldt zijn er toch wel een paar vragen gerezen over haar statistische waarde… http://techcrunch.com/2014/01/23/facebook-losing-users-princeton-losing-credibility/

  • Leek me te verwachten! Caveat: alle “trends” of “mogelijke evoluties” hier in beeld gebracht tijdens de prikkelfase : eerder vanuit “zou zo maar eens kunnen” dan wegens hun exactitude en 100% voorspellingsgave.

 2. Marc Jadoul schreef:

  In verband met die figuur je bij deze post hebt gekozen, heb ik zo nog 2 andere matrices om je publiek te karakteriseren (die zeker in een gepolitiseerd milieu van toepassing zijn):
  http://b2bstorytelling.wordpress.com/2013/02/11/to-whom-it-should-concern/ (power quadrant) en
  http://b2bstorytelling.wordpress.com/2013/02/19/friends-and-foes/ (influencer quadrant).

 3. Marc Jadoul schreef:

  Nog een trend-presentatie op http://www.slideshare.net/sparksandhoney/elements-of-culture-2014-trends-revealed

  De meeste voorbeelden lijken wel erg marginaal om een Vlaams communicatiebeleid op te bouwen, maar toch de moeite om eens door de presentatie te lopen.

  • Dankuwel Marc. Ik stel ook vast dat er een bug is in de WordPress app (een van meerdere): ik kreeg geen waarschuwing dat jij deze reactie had ingevoerd, niet via de app, niet via e-mail. Gelukkig zie ik ze nu wel via het dashboard van de blog.

Bedenkingen? Aanvullingen? Correcties? Lof? Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: