Nog enkele trends en onderzoekjes

Munt met Flanders Technology logo, ontworpen door Paul Huybrechts (?)

Munt met Flanders Technology logo, 1983

Zoals hier al aangekondigd: als we geen tijd hebben om ze samen te vatten, signaleren we de trends al snel linkdumpgewijs … voor de hardcore geïnteresseerden!

#8 – www.fastcocreate.com/3023703/how-marketing-will-change-in-2014-the-creative-forecast

#9 – http://research.gigaom.com/report/tech-trends-for-2014/

#10 – 100 things you should be talking about in 2014: www.entrepreneur.com/article/230608

#11 – En is elk onderzoek naar de atitudes van de jeugd niet altijd een beetje een trendrapport? Euh … in elk geval, via deze blogpost van Pedro De Bruyckere n.a.v. rapporten van iVox en Trendwolves verneemt u meer over:

  • het geluk en de inspiratiebronnen van 400 Belgische jongeren tussen 18 en 24 jaar
  • het onderscheid tussen persoonlijk en globaal optimisme
  • Wat zijn dan wel hun grootste ambities in het leven?
  • Wie zijn nu die belangrijkste figuren in het leven van jongeren?

Op de site van Pedro – zie ook zijn blogpost bij ons hier – trouwens wel meer trends, bv. via http://xyofeinstein.wordpress.com/2013/12/25/trends-in-2014-volgens-fjord/ (dankuwel Paul DL).

#12 – Zie overigens ook Pieter Dumon in De Morgen van 2013-12-16 (artikel “Generatie Y leeft ook online – jongeren tussen 17 en 31 helemaal niet zo veslaafd aan sociaalnetwerksites, games en tablets” op blz. 10): “Onderzoeksbureaus Bite en Redshift Research ondervroegen 2.000 Britse en Amerikaanse jongeren tussen 17 en 31 jaar oud en otndekten dat hun leven lang niet zo digitaal is. […] Zo mogelijk nog opmerkelijker is de populariteit van het ouderwetse papieren boek. […] En ook wie dacht dat Generatie Y geboren werd met een tablet of smartphone in de hand is eraan voor de moeite. Om het internet op te gaan, verkiest 65 procent van de ondervraagden nog steeds de laptop of pc. Trendwatcher Tom Palmaerts is niet verrast door de resultaten: “[…] De echte digital natives zijn de jongeren die nu opgroeien. die worden nu groot met iPads, smartphones en een constante connectie met het internet. Veel van die zaken zijn pas de laatste paar jaar echt ingeburgerd geraakt.”” Link naar het onderzoek: www.redshiftresearch.co.uk/home/millennial_index

#13 – “Regels en instituten boeten in aan belang. We gaan voor alles op zoek naar makkelijkere en goedkopere oplossingen, van virtuele spreekkamers en schoolboeken op onze gsm-simkaart tot private chauffeurs die een eigen, officieuze taxidienst opzetten” schreef Kim Van de Perre twee dagen eerder in De Morgen van 2013-12-14 (artikel “2014 wordt anoniem – trendwatchers voorspellen het einde van de selfie” op blz. 7).

Getagged , , , , ,

2 thoughts on “Nog enkele trends en onderzoekjes

  1. “Wat zijn de trends en ontwikkelingen in de communicatiesector?” door Patricia van der Linden, Frankwatching 2014-04-04: http://www.frankwatching.com/archive/2014/04/04/wat-zijn-de-trends-ontwikkelingen-in-de-communicatiesector/ … met dank aan Noël Van Herreweghe om het te signaleren!

  2. “Noelle Aarts ziet vier belangrijke communicatietrends voor 2014: glazen huis, datamining, horizontalisering, emotiemaatschappij.” Meer op http://paulscommunicatieblog.blogspot.be/2014/01/noelle-aarts-over-communicatietrends.html

Bedenkingen? Aanvullingen? Correcties? Lof? Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: