Waarom deze blog?

Omdat we met zoveel mogelijk mensen – collega’s, vakgenoten en andere – willen werken aan een moderne en efficiënte Vlaamse overheidscommunicatie, gebouwd op een sterke visie en strategie. En dat doen we in alle transparantie!

Deze blog dient:

 • als verslag van de acties en initiatieven (incl. infosessies) om een succes te maken van de vijf operationele doelstellingen van de vijfde strategische doelstelling in de Beleidsnota 2014-2019 Algemeen Regeringsbeleid (en werden gevoed vanuit het project Visie en strategie Vlaamse overheidscommunicatie 2014-2020)
 • als het logboek van het project Visie en strategie Vlaamse overheidscommunicatie 2014-2020, dat plaatsvond tussen einde 2013 en medio 2014, in aanloop naar de redactie van de hierboven aangehaalde beleidsnota ; we beschrijven in deze blog het hoe & waarom van het project én we brengen hier ook verslag uit over de tussentijdse resultaten – zie ook de tab OVER HET PROJECT bovenaan
 • als plek waar reacties en nuttige input kunnen worden achterlaten – zie ook de tab MEEDOEN? bovenaan
 • als discussievoer voor conversaties tussen wie deelneemt en wie er niet bij kan zijn, bv. wie deelneemt vraagt zijn oversten of collega’s bepaalde blogposts te lezen zodat ze hier reageren en hij hun reacties kan meenemen tijdens de sessies
 • als leeslijst voor wie deelneemt aan de infosessies, workshops of stakeholderforums.
 • Het einddoel van het project Visie en strategie Vlaamse overheidscommunicatie 2014-2020 was tot een zo breed mogelijke visie komen, en tot een strategie met een grote kans op slagen. Daar moesten we op uitkomen met beperkte middelen, binnen een toch wel strakke timing en met een select gezelschap aan mensen die het project bestieren. Maar we wilden het wel even opentrekken. Vandaar deze site met bijhorende spelregels. Voor meer uitleg over het project: klik op de tabs bovenaan op deze blog, of klik hier links op de categorie OVER HET PROJECT.

Waarom is het een aparte blog?

 • Omdat we zo beter kunnen tonen wat we specifiek doen aan visievorming en wat betreft de aanpak van onze strategische en operationele doelstellingen in de praktijk.
 • Om het project en de latere uitrol afgebakend en toch in z’n geheel aanschouwelijk te maken, en ook vlot deelbaar.
 • Om snel iets lean & mean en efficiëntst te hebben dat aan het waarom voldoet.
 • Openheid, transparantie … en bij wijze van experiment.
 • Naarmate we vorderingen maken zullen we ons elk jaar opnieuw beramen over wat we verder doen met deze blog.

Van wie gaat deze blog uit?

Getagged , , , ,

2 thoughts on “Waarom deze blog?

 1. alwuyts schreef:

  Vroeger moest je af en toe een Latijns woord gebruiken, kwestie van u te onderscheiden van Jan-met-de-pet… Moet ge nu Engels mengen in de taalpap? (of moet ik schrijven ‘Moet ge nou E…)

 2. […] Ons kernteam bestaat uit drie communicatie-adviseurs van het team Communicatiebeleid (cluster Transversaal Beleid) van het departement Kanselarij en Bestuur (voorheen de afdeling Communicatie van het departement Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid (DAR)) van de Vlaamse overheid (hier meer over ons): […]

Bedenkingen? Aanvullingen? Correcties? Lof? Reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: